Uitzending
Blauw Bloed - 12-9-2020

12-9-2020

Blauw Bloed

560 x bekeken | 0 reacties
5
Onder meer aandacht voor de Gouden Koets. Het koninklijke rijtuig zal na de jarenlange restauratie tijdelijk verhuizen naar het Amsterdam Museum. Of de koets daarna weer uitrijdt, is onderwerp van discussie én de grote vraag. Jeroen Snel praat in de studio met cultuurhistoricus Herman Pleij over de toekomst van de Gouden Koets en de komende Prinsjesdag, die er dit jaar heel anders uitziet. Koningin Máxima bezocht dinsdag een aantal mantelzorgers en hun naasten voor wie zij zorgen. Ze wilde graag meer horen over de impact van de coronamaatregelen. Daarnaast nam de koningin ook de tijd om een oudere voor te lezen uit de krant. Koning Willem-Alexander ging deze week onder meer langs bij de GGD Hollands Midden en stak de medewerkers van de coronateststraat een hart onder de riem. Paleis Het Loo is niet meer van de koninklijke familie

het is nu een rijksmuseum

maar de koning is nog altijd 'Heer van Het Loo'. In de serie 'De onbekende titels van de koning' vertelt koningshuisdeskundige Simone Lamain er meer over.

In deze uitzending van Blauw Bloed was Herman Pleij te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Deze uitzending van het programma Blauw Bloed werd uitgezonden op zaterdag 12 september door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!