Uitzending
BinnensteBuiten - 25-8-2018

25-8-2018

BinnensteBuiten

960 x bekeken | 0 reacties
5
Chef-kok Ramon Brugman maakt een lekkere, snelle maaltijd: lasagne met spinazie en zalm. En daar maakt hij nog een salade bij van bleekselderij met gorgonzola en appel.

Culinair expert Alain Caron ontmoet op de Amsterdamse Dappermarkt een oude bekende, Siham Forkhani. Hij kent Siham als deelneemster aan het tv-programma Masterchef van jaren geleden, waarin Alain jurylid was. Na dat culinaire avontuur zegt Siham haar kantoorbaan op en gaat aan de slag als fulltime kok. Ze droomt ervan om een eigen zaak te openen, waarin de Arabische keuken op een culinair hoger niveau wordt gebracht en uiteindelijk een ster behaalt. Ze kookt samen met Alain met Arabische en westerse ingrediënten.

Op het strand van de Noordzee kun je het hele jaar door eieren van haaien en roggen vinden. En bijna alle zeedieren komen uit een ei: vissen, zeeslakken, krabben en wormen. Langs de waddendijk kun je bijvoorbeeld de eitjes van de dieseltreinworm vinden. Arthur Oosterbaan weet alles van het strand en vooral die van de Waddenzee. Hij kent ze allemaal en laat er zoveel mogelijk zien: ei-kapsels van de rog, de hondshaai en de wulk.

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger en Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma BinnensteBuiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op zaterdag 25 augustus door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie