De uitdrukking 'het is vlees noch vis' gaat bij Ramons kookkunsten zelden op. Sterker nog: hij bewijst het overtuigende tegendeel: het is vlees én vis. Hij maakt namelijk paëlla. Naast vlees en vis gaat daar nog veel meer lekkers in. De Spanjaarden zijn niet voor niets zo trots op hun nationale gerecht.
Nico Steintjes en Annemiek Scholten willen tien jaar geleden weleens wat anders dan de varkenshouderij en de kersenteelt, waarvan ze rondkomen op de boerderij in Wehl. Hun oog valt op Dexterkoeien, waar ze er ondertussen ongeveer veertig van hebben. Een deel van hun kudde begraast een natuurgebied. Een Dexter is een rustige koe, zeer zelfredzaam en met een prachtige ruige vacht op een kleine stoer lijf. Nico en Annemiek zijn er inmiddels zo dol op dat ze tijdens hun vakanties gewoon bij andere boeren op bezoek gaan om hún Dexterkoeien te bekijken. Een bijzondere toeristische attractie.
En chef-kok Leon Mazairac is in zijn stad Utrecht. Niet ver van Leons restaurant runnen Ralph Bond en Patty Smolders een ambachtelijke stadsbakkerij. Alles wordt hier met de hand gemaakt. Het is vroeg dag als Leon zich bij hen voegt voor het maken van zuurdesembrood en eclairs. Onder de bezielende leiding van Ralph maakt Leon aardappelbrood, waarna hij Ralph en Patty op zijn beurt weer een plezier doet met een clubsandwich-de-luxe.
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op zaterdag 16 december door de KRO.