Corine brengt kleur in het huis van Patrick, Sharon maakt kokos-kerrie kip, Lendl proeft Nederlandse whisky en Marieke bezoekt vogeleiland. Met: Corine Postma trok een aantal jaar geleden in bij haar vriend Patrick Geurds in Sassenheim. Hij houdt van strak en design, zij van klassiek en barok. Met haar intreden veranderde het stoere mannelijke interieur in een huis vol met kleurrijke spullen, want Corine houdt ook vooral van.. roze. * Chef-kok
Sharon de Miranda maakt één van haar eigen favoriete recepten: kokos-kerrie kippenboutjes met chow mein. Een exotisch feestje op je bord met Chinese en Surinaamse invloeden. * Sommelier Lendl Mijnhijmer en chef-kok Leon Mazairac zijn in Doesburg in de kelder van het oude Arsenaal. Hier maakt Bart Joosten zijn eigen whisky en gin. Lendl wil alles ruiken en proeven en Leon maakt er een heerlijk gerookt gerecht bij. Voor Bart is het een dag uit duizenden: op een terras in de zon met zijn eigen gin en een gerecht van een chef-kok, gemaakt met zijn eigen whisky. * Boswachter Marieke bezoekt samen met collega Leon het vogeleilandenrijk de Kreupel. Dit is een vogelparadijs in het IJsselmeer waar vogels rustig kunnen broeden en mensen verboden zijn. Op een van de eilandjes zit ook een aalscholverskolonie waar elk jaar de nesten worden geteld. Marieke telt mee.
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten werd uitgezonden op zaterdag 6 mei door de KRO.