Uitzending
BinnensteBuiten - 3-5-2017

3-5-2017

BinnensteBuiten

1114 x bekeken | 0 reacties
4
Alain kookt met chef-kok Nel Schellekens die álles van 't beest gebruikt en Annette eet het hele jaar groenten uit haar indoormoestuin. Met: Chef-kok Nel Schellekens uit Winterswijk heeft bij het koken een missie; 0% waste, 100% taste! Ze kookt van kop tot kont en van schil tot pit. Ofwel, ze gebruikt nagenoeg alles van de dieren en planten. Dus kookt ze óók met overtollige biest, de eerste melk voor kalfjes en het 'krachtvoer' van de moederkoe. Alain gaat met haar op pad en kookt met haar. Indoortuinieren is niet nieuw, maar elk seizoen brengt wel weer verrassingen. In Nieuwerkerk aan den IJssel hebben Gerrit en Claudia van den Hoek een grote kas omgetoverd tot moestuinencomplex. En omdat het binnen is, kan je eerder beginnen en langer door met verbouwen. Zo heeft tuinierder Annette Brouwer genoeg teelt om uitsluitend uit eigen tuin te eten. Als er even niets groeit, eet ze haar eigen ingemaakte groenten. Iets verderop kweken twee chef-koks, Arco en Erwin, hier allerlei eetbare bloemen. Die vind je dan 's avonds terug op de borden in hun restaurants.

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger en Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten werd uitgezonden op woensdag 3 mei door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie