Uitzending
Baby te huur op vakantie - 30-8-2009

30-8-2009

Baby te huur op vakantie

4493 x bekeken | 0 reacties
8
Na het vertrek van de brugklassers, verhuizen de stellen weer van de camping terug naar het vakantiepark. Als Raiko en Chantal hun huisje binnenkomen, treffen ze daar de bejaarde dame Van Harn in een rolstoel aan. Daar schrikken ze even van. De eerste zorgmomenten zijn er al snel; ze helpen mevrouw Van Harn naar het toilet en ze zorgen dat ze haar medicijnen inneemt. De volgende ochtend worden Raiko en Chantal gewekt door hun bejaarde logee. Chantal helpt mevrouw Van Harn met aankleden en dan gaan ze op stap naar een grote flora- en faunatuin. Mevrouw van Harn geniet en vindt het gezellig met het stel. 's Avonds is het tijd voor bingo met de buren!

In het groene huis komt meneer van der Valk logeren. Ondanks dat hij pas 72 jaar is, woont hij al in een verzorgingshuis. Meneer van der Valk heeft een pittig leven achter de rug en houdt wel van een borreltje. Hij arriveert dan ook met een fles jonge jenever in zijn rollator. Die kan meteen de koelkast in! Omdat hij in zijn jeugd voor paarden heeft gezorgd en Charlotte ook een echte dierenliefhebster is, gaan Matthijs en Charlotte met hem op uitje naar de manege. Daar maken beide dierenvrienden een rondje te paard. 's Avonds is er een gezellig feestje voor jong en oud. Opa mag twee borreltjes en het is aan Matthijs en Charlotte om dit streng te controleren.

Deniz en Daphne krijgen de zorg voor meneer Wannet, een bijna blinde senior, die bij veel dagelijkse dingen hulp nodig heeft. Zo helpt Daphne hem met het douchen en vermaakt Deniz hem met allerlei spellen. Daphne en Deniz nemen meneer Wannet mee voor een bezoek aan zijn ouderlijk huis, waar hij veel herinneringen aan heeft. Hij is de twee dan ook heel dankbaar voor dit bezoek. Als Daphne gaat koken en daarbij een ingrediŽnt gebruikt waar Deniz niet van houdt, barst de bom.

In het blauwe huis dragen Proshat en Gaetan de zorg voor mevrouw Helweg, die het vervelend vindt dat ze met haar stoma zo afhankelijk is van anderen. Gaetan vervangt de eerste stoma, terwijl Proshat lekker doorslaapt. Maar als Proshat aan de beurt is en de stoma boven de wc vervangt, heeft ze pech: er komt urine op haar arm terecht. Terwijl Gaetan mevrouw Helweg helpt met het aantrekken van haar kousen, geeft ze hem een tip: Gaetan moet stoppen met tť lief doen voor Proshat, want anders gaat het helemaal fout in hun relatie. Gaetan legt op zijn beurt uit hoe mevrouw Helweg ze kan sms'en.

Als later mevrouw Helweg en mevrouw van Harn, die in het oranje huis bij Raiko en Chantal logeert, op een terrasje zitten, bespreken ze uitvoerig hun koppels. Vooral mevrouw Helweg is nogal uitgesproken. Ze vindt de meiden erg verwend en de jongens verblind door liefde: het klopt niet. 'Van een mooie tafel kun je niet eten', besluit ze over Proshat.

Deze uitzending van het programma Baby te huur is uitgezonden op zondag 30 augustus door BNN.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee