Uitzending
AVRO's Kunstuur - 25-10-2008

25-10-2008

AVRO's Kunstuur

980 x bekeken | 0 reacties
6
Hans Smit gaat op zoek naar het heden en verleden van een bijzondere kunstprijs in de derde en laatste aflevering van 200 jaar Prix de Rome.

Zomaar Kunst gaat op bezoek bij Marijke. Zij heeft een schilderij van kunstenares Ellen de Meijer.

Grote documentaire rond de totstandkoming van de tentoonstelling 125 grote liefdes in het Van Gogh Museum. We zien hoe het oude doopvont uit zijn vertrouwde omgeving wordt getakeld en voorbereid wordt op zijn eerste reis naar de andere kant van het land. Het eerste transport is een feit. We ontmoeten acteur, maar vooral ook kunstenaar, Jeroen Krabbé in zijn atelier. Omgeven door verf en doeken en kleine afbeeldingen vertelt hij over zijn grote held Matisse. En hoe gaat het met Het zicht op Dordrecht? Als het geld niet bijeengebracht wordt dan is er straks een gat in de tentoonstelling... Maar we zien al snel: Niets wordt aan het toeval overgelaten. Elk detail, van de afmeting van een randje tot de glasdikte van de vitrine, alles wordt gecheckt!

Nieuw in Nederland: in deze aflevering staat een bijzonder stadsgezichtje van Jan Weissenbruch centraal. Het Haags Historisch Museum heeft dit kunstwerk aangekocht.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 25 oktober door de AVRO. Te gast was Jeroen Krabbé. De presentatie was in handen van Hans Smit.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!