Uitzending
AVRO's Kunstuur - 1-11-2008

1-11-2008

AVRO's Kunstuur

1073 x bekeken | 0 reacties
6
Het eerste deel van Gouden Piramide 2008 over de jaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Zomaar Kunst. Een restaurantschilderij van Pascal Pugliese.

125 grote liefdes - voor een keer samen. Het vijfde deel van de documentaire over de totstandkoming van een bijzondere tentoonstelling: 125 kunstschatten uit 30 Nederlandse musea in het Van Gogh Museum. Het Van Goghmuseum is klaar voor de plaatsing van de eerste werken van de tentoonstelling 125 liefdes. Hoe snel kan een totale lege ruimte in één ochtend al aanvoelen als serieuze expositieruimte? Maar goed, de hele indeling van de tentoonstelling kan op papier kloppen, maar vallen alle werken in het echt ook goed op hun plek ? Het wordt nu spannend. Peter Hecht (samensteller van de tentoonstelling) en Wim Crouwel (vormgever) worden op de voet gevolgd door tientallen medewerkers om hen heen. Naast de drukte in het van Gogh horen we de kunstenaar Jeroen Henneman spreken over zijn grote inspiratie Magritte, en hoe hij ooit als jonge kunstenaar hem ook ontmoet heeft.-Nieuw in Nederland. De draaiorgels van Perlee. Met pijn in het hart verkocht de draaiorgelfamilie Perlee een aantal van hun orgels aan het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 1 november door de AVRO. Te gast waren Wim Crouwel en Jeroen Henneman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie