Uitzending
Architecturen - De Creatieve Industrie

De Creatieve Industrie

Architecturen

31-5-2008

| 959 x bekeken | 0 reacties
6
Waarom zijn de kunstenaars en ontwerpers zo belangrijk voor een stad? In Amsterdam is op de voormalige NDSM- werf een gebied ontstaan dat heel aantrekkelijk is voor creatieve bedrijven. Door de komst van deze creatieven heeft Amsterdam-Noord een geweldige kwaliteitsimpuls gekregen: steeds meer bedrijven willen zich er nu vestigen, bijvoorbeeld MTV Nederland.

De NDSM-werf, een voormalige scheepswerf aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord, is een centrum voor subcultuur. De werf is met zijn 84.000 m2 meer dan tien voetbalvelden groot. Op het terrein staan de NDSM-loods, met een oppervlakte van 20.000 m2 en een hoogte van meer dan 20 meter, de Docklandshal van 6.000 m2 en twee historische hellingbanen met daaronder ateliers en werkruimtes.

De NDSM-werf biedt onderdak aan verschillende kunstdisciplines en klein vakmanschap, en is een vrijplaats voor individuele kunstenaars en ambachtslieden, en voor bekende en minder bekende, onafhankelijke organisaties die samenwerken en elkaar inspireren, zodat weer nieuwe initiatieven ontstaan.

Deze uitzending van het programma Architecturen met de titel De Creatieve Industrie is uitgezonden op zaterdag 31 mei door de AVRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie