Uitzending
Andere Tijden Sport - Doodsangst in de bobslee: Edwin van Calker en het trauma van Bocht 13

Doodsangst in de bobslee: Edwin van Calker en het trauma van Bocht 13

Andere Tijden Sport

28-1-2018

| 776 x bekeken | 0 reacties
6
Was hij een angsthaas of juist moedig? Acht jaar geleden neemt bobsleepiloot Edwin van Calker een van de meest besproken beslissingen in de Nederlandse sportgeschiedenis. Op het allerlaatste moment besluit hij niet van start te gaan met zijn viermansbob tijdens de Olympische Winterspelen van Vancouver 2010. Hij vindt de baan te onveilig. Vooral Bocht 13 is berucht. Daar, maar ook in andere bochten, zijn bij de trainingen van het bobsleeën, rodelen en skeleton, al vele ongelukken gebeurd. En bij een training nog vóór de start van de Spelen verongelukt een Georgische rodelaar op de Olympische baan. Van Calker weet het zeker: hij is niet van plan zijn leven en dat van zijn teamgenoten in de waagschaal te stellen. De beslissing slaat in als een bom. In één klap verandert hij van medaillekandidaat in de nationale kop van jut. Andere Tijden Sport reconstrueert de gebeurtenissen die leidden tot deze beslissing. Edwin van Calker en zijn broer en toenmalig teamgenoot Arnold van Calker keren terug op de baan waar hun Olympische droom veranderde in een nachtmerrie.

In deze uitzending van Andere Tijden Sport was Edwin van Calker te gast. De presentatie was in handen van Tom Egbers. Deze uitzending van het programma Andere Tijden Sport met de titel Doodsangst in de bobslee: Edwin van Calker en het trauma van Bocht 13 werd uitgezonden op zondag 28 januari door de VPRO, de NOS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee