Uitzending
Andere Tijden Sport - Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde

Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde

Andere Tijden Sport

27-5-2018

| 878 x bekeken | 0 reacties
4
In 2002 levert het Zuid-Koreaanse voetbalelftal een unieke prestatie door in eigen land de halve finale te bereiken van het WK Voetbal. Dat gebeurt onder leiding van Guus Hiddink, die sindsdien een nationale held is in het Aziatische land. Het is dan ook niet zomaar iets dat Hiddink klaarspeelt. Vier jaar na zijn topprestatie met Oranje (halve finalist in 1998), evenaart hij deze prestatie met een land dat voordien nog nooit een wedstrijd heeft weten te winnen op een WK. Het succesverhaal begint op het moment dat Hiddink benaderd wordt. Hij stelt onmogelijke eisen, maar heeft buiten de vastberadenheid van de Koreanen gerekend, die bijna al zijn sportieve voorwaarden inwilligen om hem binnen te halen. Andere Tijden Sport reconstrueert de wijze waarop Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde - en Hiddink vervolgens Zuid-Korea.

De presentatie was in handen van Tom Egbers. Deze uitzending van het programma Andere Tijden Sport met de titel Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde werd uitgezonden op zondag 27 mei door de VPRO, de NOS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee