Uitzending
Alziend oog - Nouchka van Brakel

Nouchka van Brakel

Alziend oog

29-10-2006

| 1297 x bekeken | 0 reacties
6
Filmregisseur Nouchka van Brakel over haar nieuwe film Ave Maria. De film is een zoektocht naar de wortels van de Maria-verering. In bijna al het werk van Van Brakel staat hetzelfde thema centraal: vrouwen die vechten voor vrijheid in een omgeving die hen beknot. Maar hoe zit het met haar eigen vrijheid nu ze de 65 is gepasseerd? Hoe organisch is het, gezien haar eerdere werk, dat ze een film over de ultieme vrouw, Maria, heeft gemaakt? Een film waarvoor ze een bezoek heeft gebracht aan Spanje, Polen, Turkije en Nederland en waarin onder anderen een Maria-vereerster, een soldaat, een moslimtheologe en een bisschop over hun beleving en kennis van Maria vertellen. Nouchka van Brakel over Maria-verering, moederschap, ziekte en ouder worden.

Deze uitzending van het programma Alziend oog met de titel Nouchka van Brakel is uitgezonden op zondag 29 oktober door de IKON. Te gast was Nouchka van Brakel. De presentatie was in handen van Annemiek Schrijver.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee