Uitzending
Adieu God - Lenette van Dongen

Lenette van Dongen

Adieu God

10-2-2013

| 1134 x bekeken | 0 reacties
5
Cabaretičre Lenette van Dongen groeit op in een gereformeerd gezin. Achteraf is ze kritisch, maar ook dankbaar voor de bezinning en de moraal die ze meekreeg.
Lenette is 21 als ze een tekort aan zingeving ervaart. Ze belt de dominee voor een gesprek. Hij bezoekt Lenette en maakt tijdens dit gesprek misbruik van haar vertrouwen. “Hij heeft mij meer beschadigd dan wanneer iemand mij letterlijk geslagen zou hebben.” Na die ervaring trekt ze deur van de kerk achter zich dicht.
Later komt ze in aanraking met de Brahma Kumaris, een spirituele beweging met oosterse invloeden. Jarenlang mediteert ze dagelijks vanaf vier uur ‘s ochtends en volgt ze lessen bij deze groep. “Ik kan zoveel liefhebben dat ik voor jou zou kunnen sterven,” zegt ze tegen Tijs van den Brink als ze vertelt over de universele liefde die ze in zichzelf ontdekt heeft.
Als haar gevraagd wordt of God bestaat, komt ze na een lange stilte tot een verrassend antwoord.

Deze uitzending van het programma Adieu God met de titel Lenette van Dongen is uitgezonden op zondag 10 februari door de EO. Te gast was Lenette van Dongen. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie