Uitzending
Adieu God - Bennie Jolink

Bennie Jolink

Adieu God

17-2-2013

| 3133 x bekeken | 0 reacties
8
Normaal-zanger Bennie Jolink was een bijzonder vroom kind. Hij keek op tegen de dominee en las als puber de hele bijbel van voor naar achteren.

Toen het meisje waar hij heimelijk verliefd op was omkwam bij een ongeluk tijdens een dropping verloor hij zijn geloof in n klap. Op de vraag aan God hoe Hij dat ongeluk toe had kunnen staan kwam nooit een antwoord. In zijn studietijd aan de kunstacademie werd hij een radicale athest.

Hij werd beroemd als zanger die altijd dronken op televisie kwam, iets waar hij zich achteraf voor schaamt. Nadat hij voor de tweede keer door een manager belazerd werd belandde hij in een zware depressie. Ik breek liever elk bot in mijn lichaam twee keer dan dat ik een minuut depressief ben.

Toen hij daarvan herstelde, en zeker toen hij kleinkinderen kreeg, werd hij een ander mens. Hij is milder geworden, ook over de kerk. Zijn kleinkinderen komen regelmatig in de kerk in zijn woonplaats Hummelo, en tegenwoordig gaat hij af en toe met hen mee.

Betekent zijn terugkeer in de kerk ook dat hij anders over God is na gaan denken?

Deze uitzending van het programma Adieu God met de titel Bennie Jolink is uitgezonden op zondag 17 februari door de EO. Te gast was Bennie Jolink. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie