Uitzending
24 uur met... - Valentijn de Hingh

Valentijn de Hingh

24 uur met...

4-5-2012

| 2865 x bekeken | 0 reacties
8
Internationaal model, columniste en studente literatuurwetenschappen Valentijn de Hingh (21) wist als klein jongetje al dat hij liever een vrouw wilde zijn. “Dat piemeltje snij ik er later af”, vertelt ze aan Wilfried de Jong als ze haar jeugd bespreekt in de tweede aflevering van 24 uur met... in dit voorjaarsseizoen.

Anderhalf jaar geleden koos Valentijn met een operatie echt voor het vrouwelijke geslacht. In 24 uur met... vertelt Valentijn hoe haar jeugd werd beïnvloed door voortdurende onrust over haar identiteit. Ze negeerde het gepest op school en bleef spelen met haar geliefde barbies wiens lijfspreuk ze zich al jong eigen maakte: “We girls can do anything”.

Wilfried en Valentijn praten, lachen en hangen een etmaal samen. Valentijn vertelt over haar geslachtsveranderende operatie (“een slachting”), over de gemakken en ongemakken van haar lengte op de catwalk en over wat iemand maakt tot een man of een vrouw. Dan blijkt dat haar operatie ook een knieval was voor de maatschappij waarin mensen nu eenmaal in en hokje horen te leven: “Ik heb voor het gemak gekozen.”

Model Valentijn de Hingh groeide op in Lelystad. Nu woont ze in Amsterdam waar ze Literatuurwetebschappen en Frans Studeert aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is columniste van het online jongerenplatform Spunk en ze werkt als model voor het bureau Paparazzi Models.
Afgelopen januari won ze de Elle Personale Style Award.

Deze uitzending van het programma 24 uur met... met de titel Valentijn de Hingh is uitgezonden op vrijdag 4 mei door de VPRO. De presentatie was in handen van Wilfried de Jong.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!