Uitzending
24 uur met... - Hero Brinkman

Hero Brinkman

24 uur met...

11-5-2012

| 1695 x bekeken | 0 reacties
8
Onlangs stapte de oud-politieman uit de PVV van Geert Wilders en kondigde aan in september mee te doen aan verkiezingen met zijn eigen Onafhankelijke Burger Partij. Het moment waarop Brinkman overgaat tot een nachtje logeren bij Wilfried is bijzonder. “Ik vind het wel spannend,” zegt Brinkman als hij binnenkomt. Het is niet alleen vlak voor de campagne, maar ook een mooi moment om eens na te denken over hoe het staat in het leven.

De ex-PVV-er staat onder collega’s en de pers bekend als een hardliner die de confrontatie in het debat niet schuwt. In de 6 jaar dat hij de partij van Wilders diende noemde hij de Antillen een corrupt boevennest, was hij tegen de dubbele nationaliteit en vond de aanpak van jeugdige criminaliteit veel te slap. Hij zou veel zien in zogenaamde heropvoedingskampen.

Wilfried de Jong gaat op zoek naar de achtergronden van de breuk van Brinkman met Wilders die hij nog altijd als een vriend ziet. “Het klinkt raar maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen boos te zijn op die man.”

Een etmaal met Hero Brinkman en Wilfried de Jong is er een vol politieke en persoonlijke gesprekken, soms op het scherpst van de snede, maar ook met ouderwets gehang en gelanterfant… en verrassende ontboezemingen. Schuilt er een professioneel darter in Wilfried de Jong? En wat doet de presentator op een persconferentie van collega Brinkman?

Deze uitzending van het programma 24 uur met... met de titel Hero Brinkman is uitgezonden op vrijdag 11 mei door de VPRO. Te gast was Hero Brinkman. De presentatie was in handen van Wilfried de Jong.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!