Uitzending
Z@PP Echt gebeurd - 27-11-2010

27-11-2010

Z@PP Echt gebeurd

1007 x bekeken | 0 reacties
6
Jeugddocumentaires. Het programma bestaat uit zes jeugddocumentaires gemaakt door verschillende omroepen. In het programma rijdt Bart Meijer tussen de docu's met zijn bus kriskras door Nederland. Hij gaat op bezoek bij de hoofdrolspelers, makers en interessante mensen die iets meer over de thema's uit de docu's kunnen vertellen. -Zusjes (NCRV). Debbies jongere zusje Tamara heeft ADHD en ODD en is zowel hyperdruk als erg snel moe en boos. We volgen hen terwijl ze samen spelen en Tamara het volgende moment een deur intrapt. Debbie blijft er kalm onder. Ze ligt in heldere bewoordingen uit hoe Tamara's ziekte werkt en hoe zij daarmee omgaat. -Ik voel ik voel wat jij niet voelt (NTR). Jasmijn is zeven en kan heel gelukkig worden door bomen te knuffelen of door met dieren te praten. Alles wat zij aanraakt lijkt te veranderen in levende, voelende wezens. Robert is tien en is het liefst de hele dag in de natuur. Hij klimt hoog in de bomen en kan daar de niet altijd even makkelijke dagelijkse realiteit ontvluchten. Ik voel, ik voel, wat jij niet voelt... gaat over kinderen die hun omgeving anders ervaren dan de meeste van ons, die tegen de stroom in hun eigen weg gaan en de wereld steeds met nieuwe ogen durven te zien. -Ik ben echt niet bang! (VPRO). Mack 'De Racekabouter' Bouwense is een gedreven, bijdehante en soms brutale kleine jongen van negen jaar oud. Hij leeft met zijn kwetsbare gespiegelde hart op 'geleende' tijd en gaat daarom twee keer zo hard. Op de motorcrossbaan staat hij onder prestatiedruk, terwijl de dood over zijn schouders loert. Toen Mack werd geboren dachten de doktoren dat hij slechts enkele dagen te leven had. Wonderbaarlijk genoeg hadden zij ongelijk. De motorcross wedstrijden waar Mack aan mee doet zijn niet geheel ongevaarlijk. Voor elk wedstrijdseizoen moet hij medisch worden getest en er staat altijd een medische post klaar. 'Er zijn ook wel eens kinderen dood gegaan heb ik gehoord, maar ik ben echt niet bang', vertelt Mack opstandig terwijl hij, ter voorbereiding van de race een teug lucht binnenhaalt via zijn astma-inhaler met teddyberenprint.

Presentatie: Bart Meijer.

Deze uitzending van het programma Z@PP Echt gebeurd is uitgezonden op zaterdag 27 november door Z@pp en NTR. De presentatie was in handen van Bart Meijer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee