Uitzending
Zembla - Terug uit Kamp Holland

Terug uit Kamp Holland

Zembla

2-12-2007

| 1326 x bekeken | 0 reacties
7
De ingrijpende ervaringen van soldaten tijdens de missie in Afghanistan. Soldaat Jordy (22) vocht mee in de slag om Chora. Bij deze grootste operatie van het Nederlandse leger sinds jaren vielen veel doden. Jordy gaf de doelen door voor het luchtbombardement tijdens de slag. Soldaat Jethro was negentien toen hij op zijn missie bedreigd werd met een vuurwapen. Terug in Nederland wordt hij agressief, raakt aan de drank en heeft nachtmerries. Jethro moet weer op missie, maar weigert dat. Defensie wil hem daarvoor straffen. Sergeant Martijn Rosier komt in augustus om het leven door een bermbom. Zijn zwangere vrouw blijft achter met drie kinderen. Drie families over de gevolgen van de missie in Uruzgan. Samenstelling en regie: Dirk Bayens.

Deze uitzending van het programma Zembla met de titel Terug uit Kamp Holland is uitgezonden op zondag 2 december door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Zembla - Terug op NPO 2 op nieuwe uitzendavond

    Terug op NPO 2 op nieuwe uitzendavond

    13-2-2019

    Het onderzoeksprogramma ZEMBLA keert vanavond weer terug op televisie. De afgelopen jaren loopt het tekort aan medicijnen in Nederland op en volgens deskundigen ligt een belangrijke oorzaak van de tekorten in China.…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten