Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Wilde Ganzen - Speculaas voor Flores

Speculaas voor Flores

Wilde Ganzen

25-12-2005

| 976 x bekeken | 0 reacties
5
De Wilde Ganzen vliegen elke week naar een andere bestemming om geld in te zamelen voor projecten in verre landen. Maarhoe wordt dat geld eigenlijk besteed en wat komt er van de grond?

Theo en Lies Dinnissen van de Stichting Nativitas zijn al jaren actief voor het Indonesische eiland Flores en viascholenacties zamelen ze duizenden euro's in. Bepakt en bezakt met rolstoelen, krukken, speelgoed en kleding vertrekkenze naar het Indonesische eiland, dit keer in gezelschap van een docent van de school die voor de vijfde keer actievoert voor Flores.

In 1986 komen Theo en Lies Dinnissen tijdens hun vakantie door toeval in contact met Marie Jeanne Colson, een Belgischeontwikkelingswerkster die een kindertehuis op Flores had gesticht. De enorme armoede en de barre omstandighedenwaaronder de kinderen op Flores leven, grijpt hen zů aan dat ze willen helpen. Eenmaal terug in Nederland voegen ze dedaad bij het woord en de eerste containers met spullen gaan al snel die kant op.

Inmiddels worden er jaarlijks inzamelingsacties gehouden door scholieren en met de hulp van onder anderen de WildeGanzen zijn er inmiddels al heel wat projecten gerealiseerd. De 70-jarige Marie Jeanne Colson, op het eiland beterbekend als Mama BelgiŽ, heeft met alle buitenlandse hulp intussen zes kindertehuizen kunnen bouwen en een opvanghuisvoor gehandicapten.

Met het gereedkomen van het strandpaviljoen kunnen de gehandicapte kinderen elke week een duik in het warme zeewaternemen. Dat vinden ze niet alleen heerlijk, maar de watertherapie helpt hen ook hun ledematen soepeler te maken.

Vorig jaar voerden de leerlingen van het Agrarische Opleidingscentrum (AOC) in Horst actie voor een nieuwe kippen- envarkensstal. Die stallen zijn nu gereed en worden tijdens het bezoek van de Nederlandse delegatie ritueel ingewijd.Behalve voor de dagelijkse voeding van de kinderen in de tehuizen kan er zo ook wat geld verdiend worden met de verkoopvan vlees en eieren.

Deze uitzending van het programma Wilde Ganzen met de titel Speculaas voor Flores is uitgezonden op zondag 25 december door de IKON. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie