Uitzending
Vroege vogels TV - 29-3-2013

29-3-2013

Vroege vogels TV

665 x bekeken | 0 reacties
6
Loepnatuur
Het blijft een kale bedoening in het bos, maar wie oog heeft voor detail, ziet een spektakel aan vorm en kleur in de microwereld van mos en korstmos. Omdat er steeds meer dood hout in het bos blijft liggen, nemen de bijzondere soorten bovendien toe. Loep verplicht!

Schatzoeken naar vogelringen
In Nederland worden jaarlijks 250.000 vogels geringd met elk een unieke code. Als je een ring vindt kan je deze opsturen naar het Vogeltrekstation in Wageningen. Zij houden van alle in Nederland geringde vogels een soort paspoort bij en krijgen van over de hele wereld gevonden ringen toegestuurd. In hun archief hebben ze dozen vol handgeschreven terugmeldingen. Niet alleen leuk om te zien, maar ook waardevol voor onderzoek.

Magere wilde zwijnen
De wilde zwijnen hebben het zwaar dit voorjaar. Door de kou groeit het gras niet en er zijn ook geen eikels of beukennoten meer te vinden. Alleen de sterksten zullen dit voorjaar overleven. Faunabeheerder Cees de Jong laat Janine de magere beesten op de Veluwe zien.

Big Broeder: pasgeboren vosjes
Deze week een geboorte: we zien hoe de vos weeŽn krijgt en uiteindelijk bevalt van minstens vier jongen.

Zelf Geschoten: nieuw leven
In de rubriek Zelf Geschoten komen elke week de mooiste filmpjes.

Henk: drieteenstrandloper en steenloper
Henk laat ons elke week in 1 minuut iets bijzonders in de Nederlandse natuur zien. Deze week zijn het de drieteenstrandloper en steenlopers op het strand van IJmuiden.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op vrijdag 29 maart door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Janine Abbring.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie