Uitzending
Vroege vogels TV - 19-8-2008

19-8-2008

Vroege vogels TV

609 x bekeken | 0 reacties
6
Gapers, zaagjes en noordkrompen
Hoewel het strandweer het deze zomer vaak laat afweten, is schelpen zoeken een populaire bezigheid. Piet van Pel doet het al 50 jaar. Deze zomer verscheen een nieuwe schelpen-zoek-kaart. Vroege Vogels gaat gewapend met kaart en samen met Van Pel het strand op.

Wit, bont, groen
Er zijn steeds meer wasmiddelen en wasmachines die claimen dat ze milieuvriendelijk zijn. Kun je überhaupt milieuvriendelijk wassen? En wordt het dan wel schoon? Andrea draait een wasje.

Luisteren naar de Wadden
Componist, musicus en vogelkenner Sytze Pruiksma kijkt naar het landschap als naar een partituur. Hij luistert naar de natuur, zoals hij naar muziek luistert. In het zingen van vogels, het fluiten van de wind en een overtrekkende vlucht ganzen hoort hij een melodie en compositie. In augustus maakt hij de voorstelling Lân, een cross-overvoorstelling die muziek, film en natuur met elkaar verbindt.

Van kiekje tot foto
Een mooie natuurfoto maken lijkt niet zo eenvoudig, maar volgens fotograaf Harvey van Diek valt dat eigenlijk best mee. Hij geeft een aantal handige tips. Een minicursus natuurfotografie in twee delen. Vandaag deel één.

Die renmethode
Hazelwormen zijn bijzondere dieren. Ze heten wormen, zien eruit als slangen, maar zijn hagedissen. In het Gooi worden hazelwormen op een bijzondere manier gezocht en gevonden. Andrea volgt de renmethode.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 19 augustus door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee