Uitzending
Vroege vogels TV - 18-11-2008

18-11-2008

Vroege vogels TV

619 x bekeken | 0 reacties
6
Vleermuizennissen
In het najaar 'zwermen' veel vleermuizen in de late avond voor de ingang van hun winterverblijf. Het is een soort dans waarbij de mannetjes en vrouwtjes elkaar leren kennen, voordat ze met elkaar paren. Bovendien laten de vrouwtjes zo aan hun jongen zien waar ze de winter kunnen doorbrengen. Veel vleermuizen houden hun winterslaap in de grotten van Zuid-Limburg. Daar komen vleermuisonderzoekers dan ook in actie.

Waar rook is...
Het rookverbod in de horeca leidt tot volle terrassen. En daar wil je er natuurlijk ook wel warmpjes bijzitten. Veel cafés schaffen daarom terrasverwarmers aan. Menno volgt een actie tegen deze energieslurpers.

Overstekend wild
De vaste rubriek met aandacht voor de wijze waarop Nederlandse wilde dieren de winter doorkomen. Vandaag in het centrum van de belangstelling: ganzen.

Sporen van de wolfsklauw
Onlangs werd op de Veluwe de uiterst zeldzame dennenwolfsklauw aangetroffen. Een teken dat het aangescherpte milieubeleid zijn vruchten afwerpt.

Vrijstaat Swomp
Er zijn plekken in Nederland waar mensen proberen op verantwoorde wijze te leven, klimaatneutraal, vegetarisch... Andrea brengt een bezoek aan de vrijstaat Swomp in de Amsterdamse Pijp.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 18 november door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee