Uitzending
Vrije geluiden - Helena Basilova, Artvark Saxophone Quartet en Claron McFadde

Helena Basilova, Artvark Saxophone Quartet en Claron McFadde

Vrije geluiden

3-2-2013

| 950 x bekeken | 0 reacties
6
Artvark Saxophone Quartet met sopraan Claron McFadden maakten samen de cd "Sly Meets Callas" en dat staat voor: Sly Stone ontmoet Maria Callas. Muziekhistorie die door Artvark op eigen wijze wordt geïnterpreteerd!

Zangeres Margriet Sjoerdsma brengt met haar band een tribute aan Eva Cassidy. Deze op 33-jarige leeftijd gestorven Amerikaanse zangeres kraakte het geheim van de goede cover. Pas na haar dood in 1996 verwierven haar kernachtige en emotioneel beladen uitvoeringen bekendheid bij een breed publiek. Voor de gelegenheid komt Eva's broer Dan langs om, net als hij voor zijn zus deed, een lijntje viool door de nummers te vlechten.

Pianiste Helena Basilova is na 2,5 jaar New York weer terug in Nederland. Ze heeft er gedaan wat ze wilde doen: gestudeerd, gespeeld in Carnegie Hall, gespeeld met een orkest en een mooie recensie gekregen in de New York Times. En zojuist verscheen haar CD met werken van de componist Leos Janacek.
Melancholie, mistige kleuren, onverwachte wendingen en vreemde accenten zijn enkele kenmerken voor deze Tsjechische toonmeester.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden met de titel Helena Basilova, Artvark Saxophone Quartet en Claron McFadde is uitgezonden op zondag 3 februari door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie