Uitzending
Vrije geluiden - 24-2-2013

24-2-2013

Vrije geluiden

772 x bekeken | 0 reacties
4
Aandacht voor de grootste Spaanse dichter, maar ook musicus Federico García Lorca, dit naar aanleiding van een nieuwe cd van het Metropole orkest Flamencozanger Rafael de Utrera zingt en hij wordt begeleid door Hans Vroomans piano en Udo Demandt percussie

Sinds 2004 ontfermt zangeres Miranda van Kralingen zich als artistiek leider over Opera Zuid en dat doet ze met veel succes. Jonge zangers krijgen bij opera Zuid de kans om ervaring op te doen en belangrijke rollen te zingen. De komende periode staat Pagliacci van componist Leoncavallo op het programma. Enkele delen hieruit bij Vrije Geluiden.

Vijf jaar geleden was de Zweedse gitarist Johannes Möller te gast. Een uitzonderlijk gitaartalent en dat is hij nog steeds. Nadat hij in 2010 de Concert Artist Competition van de Guitar Foundation of America won, is zijn carričre in een stroomversnelling geraakt. Behalve gitarist is Möller ook een begenadigd componist. Opvallend is het door hemzelf ontdekte werk van de vergeten 19e-eeuwse Nederlandse componist Karel Craeyvanger waarvan hij in Vrije Geluiden iets zal laten horen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 24 februari door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie