Uitzending
Vrije geluiden - 8-4-2012

8-4-2012

Vrije geluiden

1079 x bekeken | 0 reacties
6
Kris Berry
Zangeres Kris Berry (Kristel de Haak, Curaçao, 1982) leerde als tiener per toeval de muziek van Patsy Cline en Nina Simone kennen, waardoor ze onmiddellijk gegrepen werd. In 2011 verscheen haar eerste EP. Vijf liedjes, waaronder Flower Empty Tree, dat in januari voor het eerst op de radio werd gedraaid door Giel Beelen. Radio 6 maakte haar EP 'Schijf van Zes' en verkoos Kris tot Soul & Jazz Talent. En nu is er haar debuutalbum Marbles!

Amstel Quartet
De saxofoon en de klassieke muziek. Het lijkt een combinatie waarbij de saxofonist zich wel van alles moet toe-eigenen om sowieso aan repertoire te komen. Ook het Amstel Quartet ontkomt er niet aan om zich aan allerlei klassieke evergreens te vergrijpen. Olivier Sliepen (altsaxofoon), Ties Mellema (baritonsaxofoon), Bas Apswoude (tenorsaxofoon) en Remco Jak (sopraansaxofoon) spelen Samuel Barber en Tan Dun, werken van hun nieuwste cd.

Duo Faust Melnikov
Het is inmiddels een beroemd duo, de Duitse violiste Isabelle Faust en de Russische pianist Alexander Melnikov. Als solisten en vaste muzikale partners hebben ze een succesvolle concertpraktijk. Hun opnamen van de complete vioolsonates van Beethoven werden alom lovend gerecenseerd. Presentatie: Melchior Huurdeman.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 8 april door de VPRO. Te gast was Giel Beelen. De presentatie was in handen van Melchior Huurdeman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!