Uitzending
Vrije geluiden - 2-10-2011

2-10-2011

Vrije geluiden

977 x bekeken | 0 reacties
6
De Spanjaard Javier Perianes is één van de meest veelbelovende pianisten van deze tijd, vinden zowel de critici als het publiek. Onlangs kwam zijn nieuwe cd uit met werken van Mauel de Falla.

Frits Zwart laat ons wederom kennismaken met een juweeltje uit het Nederlands Muziek Instituut. Ditmaal koos hij de Nederlandse componist Samuel de Lange jr. (1840). Jascha Albracht (cello) en Laura de Lange (piano) voeren werken uit van de bet-overgrootvader van Laura!

Singer songwriter A.J. Croce voluit Adrian James is een licht zonderlinge, Amerikaanse singer-songwriter met een grote vaardigheid op de piano. Croce werd op jonge leeftijd blind, maar dat kon hem niet weerhouden van een gepassioneerde studie van muziek. De invloeden en stijlen die hij speelt zijn zo uiteenlopend, van boogie woogie en New Orleans funk tot psychedelische pop, dat hij wel een One Man Musical Festival wordt genoemd. Adrian James is de zoon van de legendarische Jim Croce.

Presentatie: Melchior Huurdeman.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 2 oktober door de VPRO. De presentatie was in handen van Melchior Huurdeman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie