Uitzending
Vrije geluiden - 18-5-2008

18-5-2008

Vrije geluiden

1180 x bekeken | 0 reacties
5
Jiuta-mai, muziek en dans uit Japan. Deze 'kamerdansen' ontstonden in de Osaka regio (Kansai) tijdens de Edo-periode (eind 17e tot midden 19e eeuw). Het woord jiuta-mai bestaat uit de wortels ji (provincie), uta (zang) en mai (dans). Het is een kunstvorm die door professionelen en geisha's werd en wordt uitgevoerd.

Maarten van Roozendaal, zanger, pianist en liedjesschrijver wordt ook wel de Nederlandse Jacques Brel genoemd. Met zijn rauwe, doorleefde stem en rake teksten verrijkt hij sinds het winnen van Het Amsterdams Kleinkunst Festival in 1994 het Nederlandse kleinkunstlandschap.

Katona Twins, de in Hongarije geboren identieke tweeling Peter en Zoltán Katona hebben ook een identiek muzikaal talent. Vanaf hun tiende studeerden ze gitaar. Ze wonnen diverse belangrijke awards en de winnaars van de Artist Guild Competition in New York. Hun brede repertoire varieert van de barokke Scarlatti tot Piazzolla's tangomuziek. 'Hun intense samenspel is onweerstaanbaar' (The Times).

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 18 mei door de VPRO. Te gast was Maarten Van Roozendaal.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie