Uitzending
VPRO Thema - Alles voor je kind

Alles voor je kind

VPRO Thema

22-6-2013

| 1505 x bekeken | 0 reacties
6
Verwennen we onze kinderen te veel en is dat zo schadelijk als de deskundigen ons willen doen geloven?

Of het nu is met spullen of met aandacht, directe behoeftebevrediging lijkt de trend. VPRO Thema onderzoekt één van de grootste taboes van deze tijd, de opvoeding: streng of vrij? Wie doet het goed? Iedereen heeft er een mening over maar vooral over hoe het er bij een ander aan toe gaat. Hoe moeilijk is het eigenlijk om je kinderen 40 dagen niet te verwennen? De VPRO filmde bij twee gezinnen die deze uitdaging aangingen.

Verder buigen onder anderen Willem de Jong (auteur Het verwende kind syndroom) en Iris Pronk (auteur Waarom ik geen strenge moeder ben) zich over de vraag of ouders niet te veel vrienden met hun kinderen willen zijn en te weinig grenzen stellen. Terwijl de roep om een strengere opvoeding nu aanzwelt, maakten drie programmamakers (Mirjam Marks, Bram van Splunteren en Wilma Ligthart) een homevideo over de vraag of zij als ouders hun kinderen misschien ook te veel in de watten leggen. De van oorsprong Bulgaarse Maria Genova vertelt hoe ze in Nederland langzaam zo’n weerzin kreeg tegen de overdaad in de wereld van haar kinderen, dat ze besloot haar twaalfjarige zoon voor drie weken naar een sober Bulgaars plattelandsdorp te sturen om af te kicken. En ook DJ Ruud de Wild vertelt dat zijn dochter Toy te verwend is.

Deze uitzending van het programma VPRO Thema met de titel Alles voor je kind is uitgezonden op zaterdag 22 juni door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!