Uitzending
VPRO Import - The house I live in

The house I live in

VPRO Import

30-5-2013

| 773 x bekeken | 0 reacties
6
45 miljoen mensen werden er gearresteerd en er zijn vele miljoenen dollars gespendeerd sinds president Nixon in 1971 zijn War on Drugs begon

Toch zijn op dit moment de drugs in Amerika goedkoper en beter verkrijgbaar dan ooit. Tijdens Nixon lag bij de nadruk nog op de behandeling van drugsverslaafden. In de loop der jaren verschoof het beleid steeds meer naar repressie. Dat is zeker niet effectief op de lange duur , maar het levert absoluut meer stemmen op tijdens de verkiezingen.

Door de War on Drugs is een systeem ontstaan, waarin de promotiekansen van de agent toenemen naarmate hij meer arrestaties verricht. In The house I live in komen verschillende presidenten aan het woord en vele deskundigen geven hun mening. Ook is er veel aandacht voor hartverscheurende persoonlijke verhalen. Zo ontstaat er een compleet beeld van elk aspect van de War on Drugs, van het kleine dealertje tot de rouwende moeder, van de Narcoticabrigade tot de federale rechter, van de junkies tot de politici die de wet opstellen.

Documentaire maker Eugene Jarecki zoekt in zijn film antwoord op prangende vragen: Wat is de oorzaak van deze oorlog? Wat houdt deze oorlog aan de gang en wat kan er worden gedaan worden om de oorlog te beŽindigen? En is er wel sprake van War on Drugs, als gebruikers van crack honderd keer zwaarder worden gestraft dan gebruikers van cocaÔne

Deze uitzending van het programma VPRO Import met de titel The house I live in is uitgezonden op donderdag 30 mei door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie