Uitzending
VPRO Boeken - Geert Buelens

Geert Buelens

VPRO Boeken

23-11-2008

| 1027 x bekeken | 0 reacties
6
Gesprek met Geert Buelens over zijn boek Europa Europa! Over dichters van de Grote Oorlog. In de Europese geschiedenis vormt de Eerste Wereldoorlog een keerpunt, politiek maar ook cultureel. De Grote Wereldoorlog wordt wel de Literaire Oorlog genoemd, omdat gedichten als In Flanders Fields tot de dag van vandaag tot het collectieve geheugen over de wereldbrand behoren. Over Britse dichters als Siegfried Sassoon en Wilfred Owen verschenen al tientallen studies, maar nooit eerder werd het verhaal van de oorlog verteld in zijn volledige Europese context. Aan de hand van hun werken en belevenissen belicht Geert Buelens in dit boek hoe onder meer Rainer Maria Rilke, Fernando Pessoa, Paul van Ostaijen, Anna Achmatova, Vladimir Majakovski, Giuseppe Ungaretti en Guillaume Apollinaire de oorlog hebben beleefd en beschreven.

Deze uitzending van het programma Boeken met de titel Geert Buelens is uitgezonden op zondag 23 november door de VPRO. De presentatie was in handen van Wim Brands.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee