Uitzending
Vals Plat - Tessa de Mos

Tessa de Mos

Vals Plat

27-10-2007

| 3287 x bekeken | 0 reacties
4
Tessa de Mos, de dochter van Aad, is een van de weinige vrouwelijke voetbalmakelaars in ons land. Het voetbal is haar met de paplepel ingegoten door haar vader, die nu trainer van Vitesse is. Tessa behartigt de belangen van jonge voetballers die vooral in de eerste divisie actief zijn. In Vals Plat is te zien hoe ze met hen omgaat en hoe groot de invloed van haar vader is op het uitoefenen van haar vak. De voetbalwereld is constant in het nieuws, maar zelden zien we een blik achter de schermen. In dit geval mocht vrijuit bij de familie de Mos thuis gefilmd worden. Daardoor krijgen we een bijzonder inzicht in het handelen van een voetbalmakelaar en wordt duidelijk hoe groot de invloed is van vader op zijn dochter.

Verder een portret van een van de weinige zwarte glazenwassers in Amsterdam. In een wereld waar van oudsher tradities en te wassen ramen onderling overgedragen worden is het voor een nieuwe glazenwasser moeilijk binnenkomen. Toch is het Gilly gelukt. Maar moeilijker ging wat betreft zijn huwelijk met zijn Hollandse vrouw. Zijn familie stelt het niet op prijs dat zijn echtgenoot blank is.

Verder gaat acteur/artiest Hakim Tra´dia op naar het geld en voetbal.

Deze uitzending van het programma Vals Plat met de titel Tessa de Mos is uitgezonden op zaterdag 27 oktober door de NPS. De presentatie was in handen van Hakim Tra´dia.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie