Uitzending
Uitgesproken - 3-12-2010

3-12-2010

Uitgesproken

794 x bekeken | 0 reacties
6
Uit Duits onderzoek blijkt dat een deel van het speelgoed, dat ook in Nederland verkocht wordt, kankerverwekkende stoffen bevat. Toxicoloog, professor Martin van den Berg, vindt dit onacceptabel. Uitgesproken VARA vroeg ook Miesje van Rijn van de ORNES, Organisatie van Nederlandse Speelgoedleveranciers om een reactie. Bekijk de reportage.

Er is een klopjacht geopend op Assange, de oprichter van Wikileaks. Hij wordt verdacht van verkrachting. Assange spreekt van een lastercampagne van de Verenigde Staten. Dat land zou woest op Assange zijn vanwege het openbaar maken van meer dan 250.000 ambtsberichten. Moet Assange beschermd worden? Uitgesproken VARA legt de vraag voor aan journalist Frénk van der Linden, Thomas Brüning Secretaris NVJ, en Francisco van Jole van Joop.nl. Laatstgenoemde heeft een petitie opgezet: RUTTE, RED WIKILEAKS! De petitie is hier te ondertekenen.

Stichting Dier & Recht komt morgen met een rapport over de betekenis van Halalvlees. Wat blijkt! niet alleen ritueel slachten maar ook dierenwelzijn is belangrijk. Veel vlees komt echter direct uit de bio-industrie en is dus niet halal. Bekijk de reportage.

Zondag is het Sinterklaas daarom: Sinterklaasuitgaven in Het Getal. Bekijk het Getal

Deze uitzending van het programma Uitgesproken is uitgezonden op vrijdag 3 december door de AVRO. Te gast waren Frénk van der Linden, Thomas Bruning en Francisco van Jole.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie