Uitzending
Uitgesproken - 15-10-2010

15-10-2010

Uitgesproken

813 x bekeken | 0 reacties
6
Denemarken was ooit de tolerante parel van Europa. Maar sinds de komst van de Dansk Folkeparti, een nationaal-conservatieve partij, is het niet meer zo gezellig in Denemarken. Klik hier voor de reportage

Sinds donderdag 14 oktober 2010 heeft Nederland een mannenregering. Maar wat voor mannen gaan ons land leiden? Wim de Jong schreef met twee collega’s een boek vóór en óver de moderne man. Uitgesproken VARA toog met Wim de Jong naar de boksring en vroeg hem zijn oordeel te vellen over de mannen van Rutte. Kijk hier als je wil weten wat voor soort mannen Nederland regeren.

Het Openbaar Ministerie eist volledige vrijspraak op alle aanklachten tegen PVV-leider Geert Wilders. De rechtbank velt op 5 november haar oordeel. Ties Prakken, advocaat van de aanklagers, is te gast bij Uitgesproken VARA. We spreken met haar over de weifelachtige houding van het Openbaar Ministerie en over de eis van het OM - de volledige vrijspraak van Wilders.

Het tijdperk Balkenende voorbij. Hoogste tijd om de balans op te maken van 8 jaar minister-president Balkenende. Wat heeft hij voor Nederland gedaan en hoe herinneren wij hem? Vijf vaste deskundigen van Uitgesproken VARA vellen - op hun eigen terrein - een oordeel over premier Balkenende. Welk rapportcijfer geven zij aan Balkenende?

Niet alleen deskundigen maar ook de gewone man op de Pont in Olst spreekt zich uit over acht jaar Balkenende.

Deze uitzending van het programma Uitgesproken is uitgezonden op vrijdag 15 oktober door de AVRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie