Uitzending
Uitgedokterd?! - 21-5-2008

21-5-2008

Uitgedokterd?!

1020 x bekeken | 0 reacties
6
Dertien jaar geleden werd de tweeling Lisa en Stefan te vroeg geboren. Stefan ontwikkelt zich tot een kerngezonde jongen, maar sinds haar zesde heeft Lisa last van haar gezondheid, met hoofdpijn en buikpijn. Het afgelopen jaar heeft ze zich regelmatig moeten ziekmelden op school. Ook kan ze al een jaar lang niet meer haar favoriete sport, atletiek, beoefenen. In de lente van 2007 kreeg Lisa last van hevige hoestbuien. Een arts constateerde kinkhoest, dat vanzelf over zou moeten gaan. Als ze enkele maanden later nog steeds last heeft van hoofd- en buikpijnen gaat ze naar het ziekenhuis in Beverwijk, waar ze diverse onderzoeken ondergaat. De arts stelde later dat jaar voor om in het AMC een gastroscopie te doen, waarbij de binnenkant van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm wordt bekeken. De kinderarts raadt Lisa aan om in hypnotherapie te gaan, waarbij ze ook zelfhypnose leert. Hierdoor leert Lisa invloed uit te oefenen op haar eigen gevoel.

De 46-jarige Sven heeft sinds zjjn dertigste last van zijn rug. Hij heeft hiervoor diverse behandelingen ondergaan: mensendieck, fysiotherapie en manuele therapie. Verleden jaar heeft hij een revalidatiearts bezocht die artrose in zijn heup en onderrug constateerde. Sven slikt nu dagelijks glucosamine en chondroitine pillen. Af en toe speelt hij nog een partijtje tennis of fluit hij bij een voetbalwedstrijd, maar het gaat hem niet makkelijk af. Sven bezoekt een acupuncturist. In de acupunctuur heeft een gezond mens harmonie tussen yin en yang. Als deze verstoord is, wat leidt tot ziekten of lichamelijke klachten, zet de acupuncturist zich in om die balans te herstellen.

Baby Jim is negen weken oud. Hij heeft een voorkeurshouding ontwikkeld waardoor hij zich overstrekt. Hierdoor moet Jim veel huilen. Voor ouders Astrid en Mark is het overduidelijk dat Jim niet lekker in zijn vel zit. Het consultatiebureau adviseerde hen om rolletjes onder Jims rug te leggen. Nu besluiten Astrid en Mark bij een osteopaat langs te gaan, die zich heeft gespecialiseerd in osteopathie bij kinderen en baby’s.

Deze uitzending van het programma Uitgedokterd?! is uitgezonden op woensdag 21 mei door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee