Uitzending
TV Monument - Hamelen

Hamelen

TV Monument

17-6-2020

| 199 x bekeken | 0 reacties
7
TV Dokument over de kinderserie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?, waarin makers van toen herinneringen ophalen. Het programma bevat naast veel archiefmateriaal interviews met medewerkers aan de serie: acteurs Loeki Knol (Lidwientje Walg), Rob de Nijs (Bertram Bierenbroodspot), Hans Otjes (Dwaallicht Lampioen en Jul) en Wieteke van Dort; koorleden Sandra Ruiter, Marcia Meere-Kat, Ivo Brautigam (Barend Stip); kapster en grimeuse Tine van Oorschot; tekstschrijver Harrie Geelen; regisseur Tineke Notten-Roeffen. Verder een interview met televisiehistoricus Arjan Doolaar, o.a. over de populariteit en de ontstaansgeschiedenis van de serie en beelden van de studio-opnamen van 'Hamelen'-liedjes, gezongen door Rob de Nijs, Loeki Knol, Wieteke van Dort en de inmiddels volwassen leden van het kinderkoor van destijds.

In deze uitzending van TV Monument waren Hans Otjes, Loeki Knol, Rob de Nijs en Wieteke van Dort te gast. De presentatie was in handen van Han Peekel. Deze uitzending van het programma TV Monument met de titel Hamelen werd uitgezonden op woensdag 17 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee