In Kasteel Ruurlo taxeert expert Fred Kats een nachtklokje. Dit is een erfstuk van de grootouders van mevrouw. Fred Kats vertelt dat dit een echt nachtlampje is voor in de slaapkamer. Er werd een kaars of olielampje achter de klok gezet, zodat je de tijd goed kon zien én zodat er voldoende licht was voor een nachtelijk po-bezoekje. De Italianen hebben dit soort klokjes in het midden van de zeventiende eeuw echt in de markt gezet. Dit exemplaar is wat lichtvoetiger en van Duitse makelij. Er mist een stalen wijzertje bovenin. Verder taxeert Martijn Akkerman een juwelenset van collier, broche, twee oorhangers en twee armbanden. De juwelenset zit al heel lang in de familie. Expert Martijn Akkerman vertelt dat er een tweede exemplaar van deze parure, met amethisten, in het Rijksmuseum te vinden is. De motieven van gouddraad wordt 'cannetille' genoemd en was typisch voor die tijd. Men droeg aan beide polsen dezelfde armbanden voor de komst van het polshorloge rond 1860. Ook taxeert Joseph Estié drie Imari scheerbekkens. Europeanen lieten deze scheerbekkens op bestelling maken in
Japan. Imari, genoemd naar de Japanse uitvoerhaven, staat voor de kleuren van het porselein: onderglazuur blauw, ijzerrood en goud.
De presentatie was in handen van
Frits Sissing. Deze uitzending van het programma Tussen Kunst & Kitsch met de titel Tussen Kunst en Kitsch werd uitgezonden op woensdag 11 december door AVROTROS.