Vanuit Museum Catharijne Convent in Utrecht bespreken
Frits Sissing en de experts weer verrassende kitsch en veelzijdige kunst. In het Museum Catharijne Convent in Utrecht wordt een bijzonder kookboek getaxeerd. De eigenaar van dit boek is zelf kok, maar had eigenlijk archeoloog willen worden. Hij combineert zijn liefde voor oude dingen en het koken in een bijzondere verzameling van oude kookboeken. Zijn moeder en vriendin vertelt hij liever niet wat hij precies aan deze hobby uitgeeft. Dit boek is voor hem het summum: een gesigneerde versie van Auguste Escoffier. Expert Bas Hesselink vertelt dat Escoffier, chef-kok van keizer Willem II, de grondlegger was van het moderne koken. Dit is het allerberoemdste kookboek ter wereld en deze eerste druk met handgeschreven opdracht van de auteur/kok is wel heel erg bijzonder.
De presentatie was in handen van
Frits Sissing. Deze uitzending van het programma Tussen Kunst & Kitsch werd uitgezonden op woensdag 31 augustus door AVROTROS.