Uitzending
Tros TV Show - 23-3-2014

23-3-2014

Tros TV Show

16203 x bekeken | 1 reacties
9
WUBBO OCKELS IN TROS TV SHOW
Ivo spreekt met ‘de man met de zeven levens’, voormalig astronaut Wubbo Ockels. Op miraculeuze wijze ontsnapte hij meerdere malen aan de dood. In de Space Shuttle Challenger, waarmee hij de ruimte in ging, bleek een grote constructiefout te zitten. Deze fout openbaarde zich pas bij de volgende vlucht, waardoor het ruimteschip 73 seconden na de start ontplofte en het leven van zeven astronauten kostte. Door miscommunicatie werd Ockels in een gehuurd klein eenmotorig vliegtuigje op het vliegveld van Lille zo geraakt door een Airbus die op diezelfde plek landde, dat er weinig van zijn kist overbleef. Opnieuw was Ockels ongedeerd. Verder overleefde hij een hartaanval, een levensbedreigende bacteriële infectie en werd hij vijf jaar geleden 'genezen' verklaard van nierkanker.

Die kanker kwam een jaar geleden terug en in ernstiger zeldzame vorm. Ockels: "Nu sta ik voor de zwaarste opdracht uit die hele serie overlevings-projecten." Opmerkelijk is dat Ockels, behalve voor bijzondere behandelingen in het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek en in het grootste kankercentrum ter wereld in Houston, ook kiest voor alternatieve routes. Zo zien we Ockels met dochter Gean in Polen bij 'Iceman' Wim Hof, waar hij ijsbaden neemt en met ontbloot bovenlijf een berg beklimt waar het 15 graden onder nul is.

Dagelijks doet Ockels een in China verboden rituele dans, waarmee de geest controle zou krijgen over het lichaam. Ook zie je hem van tijd tot tijd voor zijn huis met een laddertje het water van de gracht in gaan om daar een aantal minuten zijn 'oerkracht' terug te vinden. Ockels in tranen: "Ik heb een geweldig leven gehad, maar ben nog lang niet klaar." Voor zijn vorm van kanker staat normaal gesproken een prognose van hooguit een jaar. "Ik ga voor minstens nog 20 jaar."

In deze uitzending van Tros TV show waren Wim Hof en Wubbo Ockels te gast. De presentatie was in handen van Ivo Niehe. Deze uitzending van het programma Tros TV show werd uitgezonden op zondag 23 maart door de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie