Uitzending
Tros TV Show - 20-12-2015

20-12-2015

Tros TV Show

1686 x bekeken | 0 reacties
6
Francesco Toldo, voormalig keeper van het Italiaans elftal is aanstaande zondag te gast in de TV Show. Samen met Ivo Niehe haalt hij herinneringen op aan de traumatische halve finale tegen Nederland tijdens Euro 2000. Lees meer>>>

In de Amsterdam Arena zag Toldo tot zijn eigen stomme verbazing dat de spelers van het Nederlands elftal 5 van de 6 toegekende strafschoppen niet wisten te benutten. In de TV Show, zondag 20 december, 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1, geeft hij de spelers een kans om revanche te nemen.

In die bewuste wedstrijd misten Frank de Boer en Patrick Kluivert al een penalty tijdens de reguliere speeltijd. Toen het na 90 minuten en de verlenging nog 0-0 was, ondanks dat Italië al vanaf de 34e minuut met 10 man speelde, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Opnieuw nam Frank de Boer een aanloop, gaf nog een knipoog naar Toldo, maar miste opnieuw. Daarna wisten ook Paul Bosvelt en Jaap Stam niet te scoren. Stam schoot de bal zelfs bijna in de derde ring. Tot op de dag van vandaag heet een bal hoog over in de Arena dan ook nog steeds een ‘Jaap Stammetje’.

Toldo is zich er zeer van bewust dat hij mede veroorzaker is van een Nederlands penalty-trauma. Thuis in Padua heeft hij het over de neergang van ons voetbal. ’Ik zou mijn zoon zo naar Nederland sturen, omdat jullie de beste opleidingen hebben. Maar daarna moet hij snel terug, want aan de mentaliteit, het echt willen winnen, ontbreekt het bij jullie totaal, aldus Toldo. Hij geeft de Boer, Bosvelt, Kluivert en Stam graag de kans om revanche te nemen in hetzelfde stadion, in dezelfde shirts als destijds.

De presentatie was in handen van Ivo Niehe. Deze uitzending van het programma Tros TV show werd uitgezonden op zondag 20 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie