Voorjaar 2009 aflevering 3
27-1-2009
| 2205 x bekeken | 0 reacties
In aflevering 3 waren we te gast bij Lucas Rive, chef-kok van 2-sterren restaurant de Bokkedoorns in Overveen.
Ook in deze aflevering moesten onze kandidaten weer alle zeilen bijzetten! De groepsopdracht vroeg behoorlijk wat creativiteit van onze amateur chefs. We waren namelijk te gast in de keuken van Erasmus Catering waar onze cheffies moesten koken voor de passagiers van een privé-jet van Jet Netherlands. En dat betekent dat de gerechten in die vervelende kleine bakjes moesten passen!
Het thema van de individuele opdracht van deze aflevering was orgaanvlees. Waarom is het nog steeds niet erg geliefd, en waarom denken mensen nog steeds dat het iets vies is? Om het taboe te doorbreken en uit te leggen én te laten zien hoe bijzonder orgaanvlees is, nam chef-kok Lucas Rive onze kokkies mee naar zijn favoriete huisslager. Deze enthousiasteling liet ze precies zien waar in de koe de lekkerste organen zitten, en legt uit waarom zijn vlees zo geliefd is bij de topkoks. Terug in de keuken van 2-sterren restaurant De Bokkedoorns was het weer tijd voor de masterclass van de chef. Lucas Rive liet zien wat je allemaal met orgaanvlees kunt doen, en hoe je het allemaal kunt bereiden.
Deze uitzending van het programma Topchef met de titel Voorjaar 2009 aflevering 3 is uitgezonden op dinsdag 27 januari door RTL5. De presentatie was in handen van Martijn Krabbé, Robert Kranenborg en Julius Jaspers.