Uitzending
Tijd voor MAX - Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter

Tijd voor MAX

2-2-2015

| 1730 x bekeken | 0 reacties
7
Wie was zeeheld Michiel de Ruyter? En hoe was hij als kind? Pierre Spierings kookt volgens de normen van de 17e eeuw. En Derek de Lint en Roel Reiné zijn te gast. Sinds 29 januari 2015 draait de film 'Michiel de Ruyter' in de Nederlandse bioscopen. De film vertelt het verhaal over de zeeheld Michiel de Ruyter die met een ingenieuze strategie halverwege de 17e eeuw de Engelse vloot weet te verpletteren. Bij het volk is hij populair, maar door onderlinge samenzweringen en complotten lijkt hij mee te worden gesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. Schrijver John Brosens heeft een hele studie gemaakt van met name het jonge leven van Michiel de Ruyter. Hij schreef er het kinderboek 'Koers Pal Noord' over. Van waar zijn fascinatie voor deze zeeheld? Pierre Spierings heeft zich voor deze gelegeneheid verdiept in de eetgewoontes uit de 17e eeuw. Hij kookt een gerecht geheel in de traditie van wat er toen werd gegeten. En het Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet van de Koninklijke Marine treedt op!

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Derek de Lint en John Brosens te gast. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Michiel de Ruyter werd uitgezonden op maandag 2 februari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Tijd voor MAX - Piet Paulusma aan de slag bij Omroep MAX

    Piet Paulusma aan de slag bij Omroep MAX

    8-12-2019

    Piet Paulusma gaat na zijn vertrek bij SBS6 aan de slag als vaste weerman van Omroep MAX. Vanaf het nieuwe jaar maakt Piets Weer onderdeel uit van Tijd voor MAX. Buiten het seizoen van Tijd voor MAX blijft Piet te zien…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten