Joop Braakhekke
29-3-2010
| 1886 x bekeken | 0 reacties
Is wijn goed of slecht voor ons lichaam?
Over de hele wereld wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van wijn op ons lichaam. De hoeveelheid positieve conclusies zijn opvallend. Maar hoe zit het nu eigenlijk? Wat is de invloed van wijn op ons lichaam?
Verder:
De rubriek Vrienden van Vroeger
Te gast: Joop Braakhekke. Met hem praten we onder andere over het twintigjarige bestaan van zijn restaurant Le Garage!
Joop Braakhekke is geboren op 11 april 1941 in Apeldoorn. Joop wilde eigenlijk acteur worden. Toch kiest hij een andere weg, misschien niet ver van het theatrale verwijderd: hij wordt kok! Joop begint zijn culinaire carrière in Parijs en Barcelona. Hij keert terug naar Nederland en gaat aan de slag in bistro Le Philosophe in Apeldoorn.
Nadat hij in De Kersentuin in Amsterdam heeft gewerkt begint hij in 1990 zijn eigen restaurant: Le Garage. Het restaurant is gebouwd in een voormalige garage. De parallel volgens Joop is dat mensen in een restaurant ook ‘gerepareerd’ worden. Joop is behalve als restaurateur ook bekend van televisie. Met zijn programma Kookgek, weet hij het publiek jaren lang op zijn geheel eigen wijze de kunst van het koken, ruiken en proeven bij te brengen. Naar aanleiding van de televisieserie schrijf Joop de kookboekenreeks Kookschrift van een Kookgek.
In 2010 bestaat restaurant Le Garage twintig jaar! En dat moet gevierd worden. Het door architect Cees Dam ontworpen restaurant is al twintig jaar lang een ontmoetingsplek waar veel artiesten, TV-sterren, reclame grootheden, sportidolen en gasten-van-alledag komen. Onder ander hierover praten we met Joop Braakhekke in Tijd voor MAX.
Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Joop Braakhekke is uitgezonden op maandag 29 maart door MAX. Te gast was Joop Braakhekke. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.