Uitzending
Tijd voor MAX - De taal achterna

De taal achterna

Tijd voor MAX

9-10-2014

| 1143 x bekeken | 0 reacties
6
Wim DaniŽls 100ste boek gaat over de schoonheid van het Branbants dialect. De Woordwolk-app gaat afasiepatiŽnten helpen. Isabella Scholten zingt James Bond en Renť van 't Hof is te gast. Dat Wim DaniŽls 100ste boek over taal gaat, zal niemand verbazen. Zijn boek 'De taal achterna' gaat over de wortels van zijn liefde voor taal: het dialect van zijn geboortedorp het Brabantse Aarle Rixtel. Het overkomt ons allemaal wel eens: u zoekt een woord en het ligt op het puntje van uw tong, maar u komt er niet op. Voor afasiepatienten is dit een dagelijks probleem. De Radboud Universiteit heeft hier iets op gevonden. Zij hebben een speciale app ontwikkeld: de woordwolk. In de Kunsthal in Rotterdam is een grote tentoonstelling te zien over 50 jaar James Bond. Zangeres Isabella Scholten brengt een Bond-klassier ten gehore.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Rene van 't Hof en Wim DaniŽls te gast. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel De taal achterna werd uitgezonden op donderdag 9 oktober door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee