Uitzending
Themaweek: Wij zijn de baas - Jouw democratie is de mijne niet

Jouw democratie is de mijne niet

Themaweek: Wij zijn de baas

11-10-2007

| 1029 x bekeken | 0 reacties
6
Jongeren lijken steeds minder affiniteit te hebben met de inrichting van de democratie. Rapper Appa: 'Jullie democratie heeft zo weinig te maken met wat er in de grote steden gebeurt.' Ruim 75% heeft het gevoel dat Nederland niet meer geleid wordt door de wil van het volk. Jongeren voelen zich het minst vertegenwoordigd ondanks dat ze zich wel betrokken voelen bij wat er in de samenleving gebeurt. Is de democratie soms een beetje versleten of hopeloos ouderwets? Is democratie eigenlijk wel zo belangrijk? Gaan sommige dingen misschien wel te democratisch in Nederland? Kun je zelf democratische invloed uitoefenen op je directe leefomgeving? Jongeren met heel verschillende achtergronden geven hun mening. Aansluitend een scherp debat tussen driehonderd jongeren, georganiseerd in samenwerking met de radiozender FunX.

Deze uitzending van het programma Themaweek: Wij zijn de baas met de titel Jouw democratie is de mijne niet is uitgezonden op donderdag 11 oktober door de VPRO. De presentatie was in handen van Felix Rottenberg.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee