Uitzending
Themaweek: Wij zijn de baas - In de ring voor democratie

In de ring voor democratie

Themaweek: Wij zijn de baas

7-10-2007

| 992 x bekeken | 0 reacties
6
Rapper Raymzter gelooft niet meer in het uitbrengen van zijn stem in het stemhokje maar gebruikt zijn fysieke stem om in zijn raps commentaar te geven op wat hij om zich heen ziet gebeuren.

Actrice Johanna ter Steege ziet het werken aan een film met een filmploeg als een democratisch proces en hoopt dat ze met het neerzetten van een personage bij het publiek een gevoel kan overbrengen dat hen aanzet tot nadenken.

Ecoloog Matthijs Schouten ziet in de boeddhistische notie van de onderlinge afhankelijkheid niet alleen het belang voor de relatie tussen mensen en de natuur maar ook tussen mensen onderling, een goede balans tussen de belangen van het individu en de belangen van de samenleving als geheel.

Cultuurhistoricus Thomas von der Dunk gelooft niet in de democratie als exportartikel met als belangrijkste voorbeeld Irak. De democratie wordt daar niet gezien als een goede inrichting van de samenleving maar als cultuurimperialisme, want het wordt opgelegd door supermacht Amerika.

Presentatie: Lucia Rijker.

Deze uitzending van het programma Themaweek: Wij zijn de baas met de titel In de ring voor democratie is uitgezonden op zondag 7 oktober door de VPRO. Te gast waren Thomas von der Dunk, Johanna ter Steege, Lucia Rijker en Raymzter. De presentatie was in handen van Felix Rottenberg en Lucia Rijker.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie