Nieuwsbericht
The Raft: Overleven op Zee - Nieuw survivalprogramma The Raft: Overleven op Zee

Nieuw survivalprogramma The Raft: Overleven op Zee

The Raft: Overleven op Zee

31-1-2016

| 702 x bekeken | 0 reacties
6

Vanaf 17 maart zendt RTL 5 het splinternieuwe survivalprogramma The Raft: Overleven op Zee uit, dat een heel nieuwe dimensie aan het survivalgenre op televisie zal gaan geven. Vijf dagen en vier nachten overleven op ongeveer twee vierkante meter zonder eten of drinken. In The Raft staan iedere week vier deelnemers centraal die op twee reddingsvlotten de beproeving van hun leven aangaan. Het doel: zolang doorgaan tot je het land in zicht hebt. Op het vlot hebben de kandidaten slechts de beschikking tot de hoofdnodige overlevingsmiddelen en zijn ze volledig op elkaar en vooral zichzelf aangewezen. Wat maak je d'r van? Je kunt het zien als een hel, maar je kunt ook van de rust gaan genieten.

De deelnemers zijn geen survivalexperts of enorme avonturiers. Het zijn mensen met hun eigen, unieke verhaal. De tocht is de ultieme test om zichzelf te bewijzen en sterker in het leven te komen staan. Als ze dit doorstaan kunnen ze alles aan. De kandidaten hebben elkaar nooit eerder ontmoet. Pas op het vlot maken ze kennis met elkaar. ‘

De deelnemers zien alleen maar water, zover het oog reikt. Ze worden meegesleurd door de grilligheid van de zee. De hoge golven die, ook in het warme Caraïbisch gebied, alles doorweken in het vlot of letterlijk kotsmisselijk maken. En dat terwijl ze worden omringd door grote vissen en zelfs haaien. Naast de zee worden ze geconfronteerd met de grenzen van de menselijke psyche en met een afnemende lichamelijke gesteldheid. De uitputting van dagenlang weinig eten trekt een zware wissel op de deelnemers. Dit resulteert in emotionele confrontaties met elkaar maar ook met zichzelf. Hulp van buitenaf is alleen in te roepen met de noodtelefoon. Het gebruik hiervan is echter desastreus want het inroepen van hulp betekent automatisch voor beide deelnemers het einde van ‘The Raft’.

Klik hier voor meer informatie over The Raft: Overleven op Zee, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws