Uitzending
Telefilm - Exit

Exit

Telefilm

23-3-2013

| 1521 x bekeken | 0 reacties
8
Het onwaarschijnlijke verhaal van een compleet uit de hand gelopen uitzetting van asielzoekers. Een waargebeurd incident waarin tijdens een nacht grenzen worden overschreden en wringend en beklemmende situaties ontstaan.

Vijf uitgeprocedeerde vreemdelingen besluiten zich tijdens hun uitzetting te verzetten. Voor de autoriteiten staat er te veel op het spel en ze zetten alles op alles om de vijf alsnog het land uit te krijgen. Dit waargebeurde incident leidt tot een lange nacht vol intriges. De asielzoekers blijven zich verzetten en het vliegtuig waarmee ze worden teruggestuurd loopt vertraging op. Het geweld en de druk neemt toe. De vijf krijgen de hoop dat de nacht goed gaat aflopen en wanneer het vliegtuig vertrokken lijkt te zijn.

Regisseur Boris Paval Conen over de Exit: “We kunnen wel roepen: wie niet in Nederland thuishoort, moet weg, maar het is niet zo zwart wit. Het is wringend grijs. Je weet nooit 100 procent zeker of je iemand terecht uitzet of niet.” Bijzonder detail: “Het merendeel van de film speelt zich af op een paar vierkante meter van een gevangenisbus.” Het is geen verhaal over good-guys en bad-guys. Het gaat over twee partijen die door de omstandigheden gedwongen tegenover elkaar komen te staan.”

Deze uitzending van het programma Telefilm met de titel Exit is uitgezonden op zaterdag 23 maart door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!