Uitzending
Sylvana - Nina Brink

Nina Brink

Sylvana

1-5-2010

| 1537 x bekeken | 0 reacties
6
Nina Brink, nu Nina Storms, wordt op 21 juli 1953 geboren als Nina Vleeschdrager in Amsterdam-Zuid. Toen ze drie jaar oud was besloten haar ouders te emigeren naar Canada. Hier neemt het gezin de Franse naam Drageur aan. Op 18-jarige leeftijd keert Nina Brink samen met haar moeder terug naar Nederland, nadat haar vader plosteling is overleden. Al tijdens haar studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit te Leiden (die ze niet afmaakt) maakt ze de overstap naar het bedrijfsleven en is meteen zeer succesvol.

World Online
In 1995 richtte Nina Brink World Online op, ze wilde van het bedrijf de grootste internetprovider van Europa maken. World Online werd in korte tijd het symbool van de Nieuwe Economie. Op vrijdag 17 maart 2000 ging het bedrijf naar de beurs, en dit veroorzaakte een ware hype. Het aandeel steeg razendsnel in waarde, en de beursgang leek een groot succes te worden.

Tot het op maandag 20 maart allemaal mis ging. De verkoop van aandelen door een aantal grote aandeelhouders wekten argwaan bij andere beleggers en de koers van het aandeel daalde met tientallen procenten in enkele weken tijd. Omdat Nina Brink haar aandelen al voor de beursgang verkocht had, richt veel van de kritiek zich op Nina persoonlijk. In hetzelfde jaar vertrekt Nina bij World Online, waarna het later dat jaar wordt overgenomen door Tiscali.

Na World Online
Na de affaire World Online trekt Nina Brink zich terug uit de publiciteit om in stilte aan nieuwe projecten te werken. Ze richt onder andere investeringsmaatschappij ‘Renessence Ventures’ op en hostingbedrijf ‘LaDot’. Medio 2007 richt Nina Brink de restaurantketen ‘Danku’ op, .

De ongeautoriseerde biografie
Afgelopen maand kwam Nina opnieuw in de publiciteit, vanwege de release van het boek “Nina, de onweerstaanbare opkomst van een power lady” van Eric Smit. Nina spande
een kort geding aan tegen Smit, omdat zij het
niet eens is met de inhoud van deze ongeautoriseerde biografie. ‘Het boek is van A tot Z onjuist’, aldus haar advocaat. Dit kort geding heeft ze niet gewonnen, maar binnenkort zal ze in hoger beroep gaan tegen deze zaak.

Nina Brink. Iedereen kent haar, iedereen heeft een mening over haar. Maar niemand kent haar écht. Zaterdag 1 mei is Nina Brink te gast bij SYLVANA, samen met haar moeder en dochter. Nina Brink in gesprek met Sylvana, zoals ze echt is.

Deze uitzending van het programma Sylvana met de titel Nina Brink is uitgezonden op zaterdag 1 mei door de NPS. Te gast was Nina Brink. De presentatie was in handen van Sylvana Simons.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie