Uitzending
Sportik - Station urbantime (2)

Station urbantime (2)

Sportik

9-5-2008

| 934 x bekeken | 0 reacties
6
Centraal in dit project staat een spannende en sportieve dramaserie waarin kinderen worden meegenomen in de wereld van jonge sporters. De internetzender Station Urbantime doet hier verslag van. Zij maken kennis met sporters die zich op een groot evenement voorbereiden en met jongeren die hun eigen straatsporten spelen.

In meeslepende verhaallijnen wordt de kinderen een spiegel voorgehouden. Wat wil ik zelf? Welke sport past bij jij mij? En waarom wil ik zelf gaan sporten? Is dat presteren, het beste uit jezelf halen? Of vind je meedoen en erbij horen al belangrijk genoeg? Gezond gedrag kan ook een motief zijn, in de strijd tegen overgewicht of als tegenhanger van risicovol sporten.

Ook is er aandacht voor 'regelende rollen' in de sport. Hoe kun je ervoor zorgen dat er meer mensen in je omgeving gaan sporten en bewegen? In de dramaserie passeren verschillende personages de revue die worstelen met de bovenstaande motieven. Maar er duiken ook vreemde snuiters op die zo op hun eigen manier invloed uitoefenen op de sporters en hun keuzes positief en negatief be´nvloeden. Zo worden de kijkers uitgedaagd hun eigen keuzes te maken.

Deze uitzending van het programma Sportik met de titel Station urbantime (2) is uitgezonden op vrijdag 9 mei door Teleac, de NOT en SchoolTV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie