Uitzending
Simek voor De Verandering - Aad Peters

Aad Peters

Simek voor De Verandering

5-5-2009

| 2201 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond gaat Martin Šimek in gesprek met Aad Peters. Sir Geoffrey, Bulletje, Stekeltje en Spijkertje is een aantal van de creaties van deze bekende poppenspeler en tv-maker. Peters is begonnen met het geven van theatervoorstellingen aan kinderen van prostituees.
Naast talloze optredens in theater en op televisie verzorgde hij wereldwijd voorstellingen voor kinderen en volwassenen in oorlogsgebieden. In Libanon gaf hij zes jaar lang voorstellingen aan beide kanten van het front, voor kinderen en volwassenen die door de Libanese Burgeroorlog waren getraumatiseerd.
Via poppentheater wil Peters niet alleen een spiegel voorhouden maar ook iets duidelijk maken over de God van de Bijbel. Soms met een bijbelverhaal, soms heel subtiel. Zo gebruikt hij in Iran een ezel als pop. In de Iraanse cultuur wil niemand een loser of een ezel zijn. Maar Jezus kwam op een ezel Jeruzalem binnen en niet op een Arabische volbloed.
Voor Aad is God een 'ongelofelijk breed verhaal'. Vanavond praat Šimek met Aad over dit verhaal.

Deze uitzending van het programma Simek voor De Verandering met de titel Aad Peters is uitgezonden op dinsdag 5 mei door de EO. Te gast was Aad Peters. De presentatie was in handen van Martin Simek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee